Výlety v Ústeckém kraji: 10 tipů na místa, která stojí za návštěvu
23.08.2024

Výlety v Ústeckém kraji: 10 tipů na místa, která stojí za návštěvu

Úchvatné pískovcové útvary a nedotčená příroda, krásná města plná historie a adrenalinové zážitky najdete v sedmém největším kraji České republiky. Ústecký kraj nabízí výlety pro všechny, ať už cestujete za sportem, přírodou nebo historií. Inspirujte se našimi 8 tipy na výlety v Ústeckém kraji.

Národní park České Švýcarsko

Ústecký kraj se neodmyslitelně pojí s nejmladším národním parkem na našem území - Českým Švýcarskem, ležícím u hranic s Německem, kde navazuje na Saské Švýcarsko. Posláním národního parku je ochrana pískovcových a skalních měst, ale také rostlinných a živočišných endemitů.

Užijte si sportovní pobyt v národním parku České Švýcarsko. Odpočiňte si aktivně a dopřejte si pobyt plny turistiky a poznávání přírodních krás.

Děčínsko

9 140,-

Zjistit více


Za výhledy vyrazte na oblíbenou Mariinu vyhlídku v oblasti Jetřichovických stěn. Výšlap nepatří mezi ty nejsnadnější, doporučujeme tedy pro ty, kteří nemají problém s fyzičkou. Na vyhlídku dojdete po červené z obce Jetřichovice. Mezi ikony Českého Švýcarska také patří bez pochyby Pravčická brána, Dolský mlýn a Edmundova soutěska, která je však kvůli rozsáhlému požáru z července roku 2022 pro turisty uzavřena.

Ceske Svycarsko.jpg

Děčín

Skvělým výchozím bodem pro prozkoumání Českosaského Švýcarska a CHKO Labské pískovce je statutární město Děčín. Za návštěvu stojí dvě hlavní památky Zámek Děčín a vyhlídková věž Pastýřská stěna, která se tyčí hned naproti zámku.

Decin.jpg

Vyhlídek najdete v Děčíně a okolí spoustu, mezi ty známější patří Růžová vyhlídka tyčící se 432 metrů nad mořem. Výšlap to není zas tak náročný, odměnou vám bude podle nás nejhezčí výhled na město a okolí.

Děčínem protéká řeka Labe, proto je oblíbený i u vodáků. Po Labi se s trochou plánování dopředu můžete dostat až do Německa anebo si rafty půjčte i s odvozem rovnou v Děčíně.

20% sleva

Děčín

2 200,- od 1 760,-

20% sleva

Děčín

3 000,- od 2 400,-


Zámek Děčín

Na Barokní konírnu a Růžovou zahradu láká barokní zámek Děčín, jehož historie sahá až do 10. století. Zámek si prošel divokou historií - původně byl postaven jako dřevěné hradiště, poté přestavěn na hrad a v 16. století na zámek.

Zamek Decin.jpg

Těšit se můžete na prohlídkové okruhy, které vám přiblíží zlatá léta zámku a podíváte se také do soukromých komnat knížete Františka Thun. Výlet do zámku ocení hlavně rodiny s dětmi. Děti zabavíte speciálním prohlídkovým okruhem s názvem Za tajemstvím „zámeckých dětí“ anebo ozvláštněte klasickou prohlídku doplňkovou aktivitou „S pastelkami po zámku“.

  • vstupenka: od 140 Kč/dospělí

Via ferrata Děčín

Přímo v srdci města na Pastýřské stěně navrtali v roce 2014 Děčínskou ferratu. Najdete tu 16 tras různých obtížností, které jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Via ferrata kombinuje horskou pěší turistiku a lezení. Na ferratě „lezete" většinou zajištěni k ocelovému lanu. K výstupu vám pomáhají železné stupy žebříky nebo někdy jenom skála. Jedná se o adrenalinovou aktivitu, kterou aspoň na té nejlehčí úrovni zvládne skoro každý. Ferrata Děčín je otevřená od 1. dubna do 31. října

Ověřeno Darinou 20% sleva

Zdolejte největší českou Ferratu a vystoupejte do Nebíčka. Via Ferrata, neboli „železná cesta“ v Děčíně nabízí hned několik NEJ. Jedná se o NEJrozsáhlejší ferratový komplex v České republice.

Děčín

1 800,- od 1 440,-

Zjistit více


Hrad Střekov v Ústí nad Labem

Vystavěný v roce 1319 na příkaz českého krále Jana Lucemburského – hrad Střekov sloužil jako strážní stanice nad řekou Labe. Jeho romantická vizáž a výrazná poloha nad labským údolím inspirovaly mnohé umělce, včetně Richarda Wagnera a Karla Hynka Máchy.

Hrad Strekov.jpg

Prozkoumejte jeho historické interiéry, a vychutnejte si vynikající jídlo v gotické restauraci s terasou, kde se vám naskytne malebný výhled na České středohoří.

  • vstupenka: 150 Kč/dospělí

Zoopark Chomutov

Největší zoologická zahrada v České republice co do rozlohy, se rozprostírá na úctyhodných 112 hektarech nedaleko Kamencového jezera. V Zooparku najdete převážně zvířata z palearktické oblasti – většiny Evropy, kousku Asie a částí severní Afriky.

Děti ocení zoo vláček Amálka nebo Safari expres, který je vezme do obory Eurosafari, obývané velkými kopytníky. Novinkou v zooparku je expozice medúz s osmi akvárii, kde žijí medúzy z různých koutů světa.

Součástí zooparku je i skanzen Stará Ves představující krušnohorské lidové umění. Skanzen slouží jako památník zaniklých obcí v regionů. Návštěvníci zde mohou obdivovat hrázděný statek, rybník, větrný mlýn, kapličku a roubenku.

  • vstupenka: od 90 Kč/dospělí

Hora Říp

Významný symbol české národní historie a místo, které se neodmyslitelně váže s praotcem Čechem. Hora Říp se tyčí 456 metrů nad mořem a najdete ji nedaleko Roudnice nad Labem.

hora Rip.jpg

Na jejím vrcholu stojí rotunda sv. Jiří a sv. Vojtěcha – nejstarší a nejznámějších románská památka v Čechách. Tento kostelík, rozšířený na počátku 12. století knížetem Soběslavem I. na paměť jeho vítězství v bitvě u Chlumce, se později stal populárním poutním místem.

Chrám chmele a piva Žatec

Mekka všech chmelařů a pivařů - Chrám chmele a piva v Žatci vám přiblíží historii chmelařství a pivovarnictví. Na jedné z hlavních atrakcí – Chmelovém orloji, vyčtete nejen čas, ale také to, jak se zpracovává chmel během celého roku.

V chrámu prozkoumejte:

  • chmelový maják – vyhlídkovou věž s vnitřním výtahem

  • labyrint z chmelových žoků

  • erbovní síň (součást základní prohlídky trvající 45 minut)

K areálu dále patří Chmelařské muzeum, nabízející pohled do historie a technik pěstování chmele, a Klášterní zahrada, kde se nachází fontány, chmelnice, vinice, bylinková zahrada, ptactvo a další zvířata.

Tip: Vyhněte se frontám v Chrámu chmele a piva a navštivte minipivovar Žatec

Vydejte se na jedinečný pivní výlet do města s bohatou chmelovou historií. Prohlídka minipivovaru, muzea, ale hlavně degustace piv a vepřová žebra na vás čekají v Žatci.

Žatec

1 699,-

Zjistit více


Hrad Hněvín

Symbol města Most a jedna z jeho nejvýznamnějších dominant slouží jako restaurace a oblíbené výletní místo. Své návštěvníky láká hrad Hněvín nejen na gastronomické zážitky, ale i na možnost obdivovat krásné výhledy z vyhlídkové věže, z které dohlédnete na Krušné hory a České středohoří.

Hrad Hnevin.jpg

Původní hrad byl bohužel zbourán po třicetileté válce. Jeho repliku postavili na konci 19. století. Dnes je areál hradu Hněvín domovem i hvězdárny a přírodního divadla, kde se v létě konají divadelní představení a koncerty.

V letech 2020 až 2022 prošel areál hradu rozsáhlou rekonstrukcí, zaměřenou na opravy opěrných zdí, hradních bašt a dalších částí zdi. V plánu je také rekonstrukce vnitřních prostor restaurace.

  • vstupenka: 25 Kč/dospělí na vyhlídkovou věž, vstup do zahrad je zdarma

Terezín

Památník, který připomíná jedno z nejtemnějších období našich dějin – Terezín byl původně postaven jako pevnost na konci 18. století. Během druhé světové války ho nacisté přeměnili na ghetto a věznici, kde zemřelo přes 35 000 lidí. Terezín sloužil hlavně jako přestupní stanice, kde nacisté věznili především židovské obyvatelstvo. Lidé uvěznění v Terezíně pak čekali, až je nacisté transportují do vyhlazovacích táborů na východě. Celkem si Terezínem prošlo více než 155 tisíc lidí.

Terezin.jpg

Památník Terezín slouží nejen jako místo vzpomínek na tragédie druhé světové války, ale také jako vzdělávací centrum, které poučuje o nebezpečích extremismu, rasismu a nesnášenlivosti. Celý areál pevnosti je důležitým svědkem historie a pomáhá zachovat památku pro budoucí generace.

  • vstupenka: 310 Kč/dospělí
Zážitky v Ústeckém kraji
Sleva 100 Kč za odběr novinek

Podobné články

Výlet v Brně a okolí? 10 tipů, kam vyrazit

Výlet v Brně a okolí? 10 tipů, kam vyrazit

17.07.2024

Jste z Brna a hledáte nová místa, kam vyrazit? Anebo město navštěvujete a zajímá vás, co metropole Moravy a její okolí nabízí? Inspirujte se našimi tipy na výlet v Brně a okolí. Od přírodních pokladů jako je Moravský kras až po bunker uprostřed města. Tento region nabízí vhodné výlety pro všechny.

Co vidět v jižních Čechách: 11 tipů na výlet

Co vidět v jižních Čechách: 11 tipů na výlet

12.06.2024

Plánujete dovolenou v jižních Čechách? Náš článek vám představí 11 nejlepších tipů na výlet, které nesmíte minout. Prozkoumejte historický Český Krumlov, projděte se korunami stromů v Lipně, nebo navštivte pohádkový zámek Hluboká. Užijte si krásnou přírodu a památky, které tato oblast nabízí, a inspirujte se našimi tipy pro nezapomenutelné zážitky.

Kam na výlet v Moravskoslezském kraji? 7 tipů kam vyrazit

Kam na výlet v Moravskoslezském kraji? 7 tipů kam vyrazit

29.05.2024

Plánujete výlet v Moravskoslezském kraji? Nechte se inspirovat naším průvodcem a objevte jedinečná místa jako industriální Areál Dolní Vítkovice v Ostravě, zámek Hradec nad Moravicí nebo nádhernou Stezku Valaška v Beskydech. Každé z těchto míst stojí za návštěvu a ve vašem moravskoslezském itineráři by neměli chybět.

Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity

Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity

10.05.2024

Hledáte tipy na rodinné výlety v Olomouci a okolí? Přinášíme vám 7 skvělých výletů, které zaručeně potěší nejen vaše děti, ale i vás. Ať už hledáte kam s dětmi když prší nebo když je venku hezky, v článku najdete výlet přesně pro vás.

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.